Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μπα θα είναι ψέματα του Ιμπεριαλισμού...

Αλλά,ξέχασα,έπρεπε να αφήσουν τον Καντάφι να "διευθετήσει
μόνος του τα θέματα" του λαού του"
 
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι αγνοούνται στη Λιβύη
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η εξέγερση κατά του Καντάφι.
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι αγνοούνται στην ανατολική Λιβύη από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μουάμαρ Καντάφι πριν από έξι εβδομάδες και εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν δολοφονηθεί ή συλληφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηρίζουν αξιωματούχοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Οι συγγενείς των αγνοούμενων έχουν αναρτήσει αφίσες με τις φωτογραφίες τους και τηλέφωνα επικοινωνίας στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη τους να δώσει πληροφορίες.
Περισσότερες από 120 αφίσες έχουν αναρτηθεί στους τοίχους και στην πύλη εισόδου ενός νοσοκομείου. Τουλάχιστον τέσσερις από τους αγνοούμενους φοράνε στρατιωτική στολή στις φωτογραφίες.
Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι τέσσερις Λίβυοι γιατροί και τρεις δημοσιογράφοι. Οι περισσότεροι όμως είναι άνεργοι νέοι, οι οποίοι είχαν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν με τους αντικαθεστωτικούς ή τους είχαν απλά προσφέρει τη στήριξή τους. Άλλοι φέρεται ότι έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας του Καντάφι.
Στα γραφεία της Ερυθράς Ημισελήνου της Λιβύης, στη Βεγγάζη, ο συντονιστής των υποθέσεων αγνοούμενων Όμαρ Μπουντάμπους και η ομάδα του από δέκα εθελοντές, συντάσσουν λίστες, παίρνοντας συνεντεύξεις από συγγενείς και επισκεπτόμενοι νοσοκομεία της Βεγγάζης και της Ατζνταμπίγια, μία πόλη στο Νότο, που έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια στη διάρκεια των συγκρούσεων.
Ο ίδιος έχει καταγράψει 353 αγνοούμενους από τη Βεγγάζη και τα προάστιά της, 17 από την Ατζνταμπίγια, 21 από την Αλ Μπάιντα, μία πόλη στα βορειοανατολικά, και 22 από το χωριό Τίκρα.
Ο Μπουντάμπους εξηγεί ότι στους αγνοούμενους περιλαμβάνονται μαθητές και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τάξεις των αντικαθεστωτικών, αλλά οι περισσότεροι ήταν άνεργοι.
Ωστόσο, κάποιες οικογένειες είχαν λάβει τηλεφωνήματα από τους στρατιώτες του Καντάφι στο κινητό τους σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων, που τους πληροφορούσαν ότι κρατούνται στη φυλακή.
Οι καλούντες συχνά χρησιμοποιούσαν προσβλητική γλώσσα και τους ζητούσαν τη διεύθυνσή τους, είπε ο ίδιος.
Ο Πίτερ Μπούκαερτ, διευθυντής επειγουσών καταστάσεων της οργάνωσης Human Rights Watch, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι κάποιοι από τους αγνοούμενους εθεάθησαν τελευταία φορά στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.
Η οργάνωση Human Rights Watch συνεργάζεται με την Ερυθρά Ημισέληνο στην έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.
Αναφέρεται σε μία περίπτωση κατά την οποία τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας γνωστός γιατρός και ένας οδηγός ασθενοφόρου, αγνοούνται από τις 19 Μαρτίου, ενώ μία νοσοκόμα της οργάνωσης σκοτώθηκε.
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τελευταία φορά που τους είδαν κρατούνταν από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Μπουντάμπους, μόνο 15 υποθέσεις αγνοουμένων είχαν αίσιο τέλος.