Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η θέση του Παναιτωλικού για όσα έγιναν στη Νίκαια

Το μεγάλο θέμα παραμένει πως έγιναν συλλήψεις ΜΟΝΟ από Αγρινιώτες...

Ανεβάζουμε την επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναιτωλικός για τα επεισόδια με τον Ιωνικό έχοντας πάντα κατά νου ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που έδρασε η αστυνομία.Είχε εντολή για συλλήψεις στο σωρό;Έπιασε μόνο όσους δεν ήξεραν τα κατατόπια και ξέμειναν;Τρόμαξε όταν είδε ότι άφησε αφύλακτο ένα επικίνδυνο ματς;Όπως και να 'χει δεν μπορεί να συλλαμβάνονται σε τέτοια επεισόδια με εισβολή γηπεδούχων στον αγωνσιτικό χώρο αλλά και με καρτέρι απέξω ΜΟΝΟ οπαδοί του φιλοξενούμενου.Μάλλον σε κάποιες γειτονιές επικρατούν άλλοι νόμοι κάτι που ο Α το ξέρει αλλά δεν είναι της παρούσης...Όποιος έχει έστω και μικρή οπαδική πείρα ξέρει ότι σε κάποια μέρη υπάρχει ασυλία και την πλήρωσαν οι Παναιτωλικοί αυτή τη φορά...

Υ.Γ.Ναι πιάστηκαν και τρεις...Ιωνικοί, αλλά είναι η σωστή αναλογία;Και στο φινάλε αληθεύει ότι πολλοί Αγρινιώτες πιάστηκαν στο Α.Τ. Κερατσινίου όπου πήγαν για να καλυφθούν από την επίθεση σε ένα άγνωστο εχθρικό περιβάλλον.Και κάτι ακόμα γιατί έχω ζήσει και 6 χρονάκια στον Περαία.Στην περιοχή υπάρχει Κερατσίνι(είναι ο μισός δυτικός Πειραιάς) και Κορυδαλλός.Η Νίκαια είναι μια "αμφισβητούμενη"και "διεκδικούμενη" περιοχή.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός για τα επεισόδια

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, κάνει γνωστό ότι:

Έγκαιρα ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για την παρουσία φιλάθλων μας στο γήπεδο και ζήτησε αυξημένη αστυνομική δύναμη, καθώς στο παιχνίδι των δύο ομάδων της προηγούμενης σεζόν, φίλαθλοί μας δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση σε δρόμους κοντά στο γήπεδο. Παρά τις διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν, τα Αστυνομικά μέτρα που λήφθηκαν δεν ήταν επαρκή. Στην πράξη δε επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.

Το λεωφορείο που μετάφερε φιλάθλους που ταξίδεψαν από το Αγρίνιο για άγνωστο λόγο οδηγήθηκε μπροστά στην κερκίδα που βρίσκονταν φίλαθλοι του Ιωνικού, εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον προσυμφωνημένο τόπο αποβίβασής τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν ομαδική επίθεση, χωρίς καμία προστασία.

Όσοι κατάφεραν να εισέλθουν στην κερκίδα δέχτηκαν νέα επίθεση από αγνώστους που κινήθηκαν εναντίον τους, διασχίζοντας ανεμπόδιστοι τον αγωνιστικό χώρο, είτε προσεγγίζοντας (επίσης ανεμπόδιστοι) εξωτερικά την κερκίδα που τους φιλοξενούσε. Έφυγαν κυνηγημένοι και σκορπίστηκαν πανικόβλητοι στους γύρω δρόμους.

Για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ αποτελεί πάγια θέση η καταδίκη κάθε μορφής βίας και επεισοδίων, απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται. Είναι θέση που με συνέπεια υπηρέτησε, υπηρετεί και θα συνεχίσει να υπηρετεί με όποιο κόστος, καθώς θεωρεί ότι ο αθλητισμός και η βία δεν μπορούν να συμβαδίζουν. Σ’ αυτή τη θέση θα παραμείνουμε αμετακίνητοι, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την εξάλειψη κάθε φαινομένου βίας.