Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Να γιατί δεν χρειάζονται τα παιδιά στις παρελάσεις...

Μου το μετέφερε ένας καθηγητής

Ξέρετε πως επιλέγονται οι πιτσιρικάδες που παίρνουν μέρος στις παρελάσεις πια(μιλάμε για τα λυκειόπαιδα);Με τη βαθμολογία;Με το ύψος; Μπα σας γελάσανε.Πάει με τις απουσίες!
Τι,μείνατε κάγκελο;Γνωστός μου καθηγητής σε φροντιστήριο μου μετέφερε ότι ρώτησε τα παιδιά(β' λυκείου) ποιος θα πάει στην παρέλαση.Σήκωσε το χέρι ένας! Όταν ρώτησε να μάθει γιατί τα υπόλοιπα παιδιά του είπαν πως "δεν έχουν κινητρο"!Και τι κίνητρο είναι αυτό που χρειάζονται;"Να, επειδή τα παιδιά δεν πάνε υποχρεωτικά κάποια σχολεία δίνουν κίνητρο σε όποιον έχει απουσίες και συμμετάσχει να του σβήσουν 15 απουσίες"!
Δεν άκουσα,πως είπατε;Ορίστε;Μάλιστα.
Για να συντηρηθεί λοιπόν η γελοιότητα των σχολικών παρελάσεων με παιδιά που δεν έχουν δουλειά να περπατάνε με στρατιωτικό βήμα,φτάσαμε και στη γελοία πριμοδότηση της συμμετοχής.Καμιά απορία λοιπόν που τα πιο περήφανα παιδιά χτες ήταν κανα δυο παρέες από-προφανως-αντιφρονούντες που κόλαγαν αυτοκόλλητα αντι-κρατικά και κατά του νοήματος των ημερών.Κι εγώ στην ηλικία τους αυτό θα έκανα,εκτός κι αν είχα καμιά κοπέλα στην παρέλαση και δεν ήθελα να τη στενοχωρήσω.
Η όλη γελοιότητα, δε, έχει και κάτι το σουρεαλιστικό.Δηλαδή ένα αριστούχο μαθητή με μια σημαία να οδηγεί πολλά μαγκάκια με απουσίες... Δεν ξέρω αν εδώ επιβεβαιώνεται αυτό που μας έλεγαν στους πεζοναύτες ότι δηλαδή "καλύτερα μια αγέλη ελαφιών με αρχηγό ένα λιοντάρι, παρά μια αγέλη λιονταριών με αρχηγό ένα ελάφι".Γιατί δεν ξέρω αν λιοντάρι στο σχολείο είσαι όταν έχεις απουσίες ή όταν έχει καλούς βαθμούς...