Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στηλη "Σχολιανά"-Μαχητής-Αγρίνιο


Το πρόβλημα με τον (κάθε) Πάγκαλο

Η μεγάλη δυστυχία αυτής της χώρας είναι ότι τις μεγάλες κουβέντες δεν τις λένε κάποιοι μεγάλοι άντρες (οι γυναίκες λένε ελάχιστα πιστές στην μακραίωνη οθωμανική παράδοση που άφησε το στίγμα της στην περιοχή). Τις μεγάλες κουβέντες τις λένε ή κάτι τελειωμένοι πολιτικά που στα στερνά αποφασίζουν να το παίξουν τιμητές, ή κάτι πολιτικοί νάνοι που όμως έχουν μεγάλο στόμα.

Έτσι τη μεγάλη κουβέντα «μαζί τα φάγαμε» την είπε κάποιος που συναγελαζόταν με τον Κόκκαλη σε σουίτες χασκογελώντας και τη μεγάλη κουβέντα «αυτή είναι η Ελλάδα» την είπε εκείνος ο Σημίτης, που ο μόνος που δεν κατάλαβε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ τότε έγινε η ζημιά, είναι ο Πρετεντέρης. Και οι δυο κουβέντες παραμένουν πάρα πολύ σημαντικές για τη νεότερη ιστορία της χώρας, αλλά και οι δυο θα καταλογίζονται για πάντα στους δυο αυτούς απίθανους τύπους.

Για την περίπτωση του «αυτή είναι η Ελλάδα» δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά. Για την άλλη όμως, η παρουσία και μόνο του Πάγκαλου που ξυπνά τα πιο λαϊκίστικα ένστικτα στον «περήφανο λαό», που έχει την προϊστορία με τον Οτσαλάν(άσχετα τι ήταν τελικά ο...φίλος Οτσαλάν) αλλά και τις περίφημες δηλώσεις-φυσαρμόνικα για τη Γερμανία, όλα αυτά  κάνουν τους πιο κακομαθημένους να στρουθοκαμηλίζουν. Και για το λόγο αυτό εύχομαι πριν τελειώσουν αυτές οι γραμμές να τον έχουν διώξει από την κυβέρνηση αλλιώς το βλέπω το τέρας να έρχεται: Ο επόμενος ήρωας του λαού δεν θα είναι ο Καμίνης ή ο Μπουτάρης, αλλά ο Γκλέτσος με το ερπυστριοφόρο...

Επίσης το γεγονός ότι τελικά δεν έφαγε τον αγλέορα στην βασιλική σουίτα του King George, αλλά έφαγε σε απλό δωμάτιο -που όμως ήταν προσφορά του ξενοδοχείου που δημοσιοποιήθηκε ότι χρωστά 600 εκατομμύρια στην Εφορία- δίνει κι άλλα επιχειρήματα στο γνωστό συρφετό των πάντα ανεύθυνων. Κι ας το έβγαλε το θέμα η εφημερίδα ενός άλλου παράγωγου του παλιού κράτους, του Θέμου Αναστασιάδη. Η ουσία είναι ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται κάτι ρακούν που λένε «εγώ δεν έφαγα τίποτε»... Που δεν ξέρουν κανένα να διορίστηκε με βύσμα, να έκανε πλαστά χαρτιά για αναπηρία, να έκλεψε την εφορία, να κάνει μαύρα φροντιστήρια, να κλέβει στο όνομα της ευπιστίας προς τη θρησκεία και το θάνατο, να έχει πάρει μεταπυχιακό παράτυπα, να έβγαλε το Πανεπιστήμιο σαν μέλος κάποιας νεολαίας αφού πήρε παράτυπα θέση στην εστία και αφού «σπούδασε» 18 χρόνια, να έκλεψε από την πενταήμερη, να άλλαξε τους βαθμούς του, να λάδωσε εφοριακό, γιατρό, πολεοδόμο, υγειονομικό, να έχτισε αυθαίρετο, να άνοιξε μπαρ μέσα στα σπίτια των άλλων, να εκμεταλλεύτηκε μετανάστη, να ασέλγησε σε μετανάστρια για μια κάρτα, να λάδωσε αστυνομικό, να έβαλε βύσμα στο δήμο, να έγινε συνδικαλιστής με απειλές, να έστειλε σε δυσμενή μετάθεση συνάδελφο, να έκλεψε στην κάρτα το πρωί, να υπέβαλε πλαστά δικαιολογητικά, να έκλεψε το ΙΚΑ, να έβαλε βύσμα στο στρατό χαλώντας τη ζωή κάποιου κακομοίρη, να μετατέθηκε στο γραφείο υπουργού παράτυπα, να λάδωσε δικαστή, να τα πήρε ως δικαστής, να ανέβαλε μια υπόθεση 30 φορές ως δικαστής, να τα πήρε ως δημοσιογράφος, να τα έδωσε σε αλήτη-ρουφιάνο-δημοσιογράφο, να είπε ψέματα για τους εργαζομένους του, να πήρε 150 χιλιάρικα εφάπαξ και 5 χιλιάδες μισθό στα 55 του, να, να, να...δεν πιστεύω να κουραστήκατε; Ε;

Για όλα τα παραπάνω ο Πάγκαλος πρέπει να απομακρυνθεί για να μην έχουν πια λόγο οι βρυκόλακες που απομυζούν το κράτος εδώ και χρόνια. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόσφατα σε συνέδριο στη Σμύρνη απέδειξε ότι τελικά δεν είναι και τόσο ευφυής, αναλαμπές έχει. Θύμισε ότι οι Παλαιολόγοι, ο Τσιμισκής και ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνες. Και πράγματι αν κανείς αναζητήσει το γενεαλογικό τους δέντρο, οι ρίζες τους είναι από μη ελληνικές έως αμφιλεγόμενες. Όμως με αυτή τη λογική ο Ομπάμα δεν είναι όχι από τις ΗΠΑ, αλλά ούτε από την Αμερικάνικη ήπειρο... Και αυτή η αβλεψία για τον Πάγκαλο είναι ασυγχώρητη.

Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα πρέπει πάντα να λες «ναι, μεν, αλλά...» αλλιώς κινδυνεύεις να συνταχτείς με τις παλαβομάρες που όλοι μεγαλώσαμε μαζί τους. Θέλω π.χ την ανεξιθρησκεία και ελευθερία για όλους στον τόπο λατρείας τους, αλλά στο δρόμο είμαι υποχρεωμένος να μην αντιδράσω όταν ακούω τον μισότρελο ιμάμη να φωνάζει στη Σταδίου «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Αλλάχου Ισμέτ» ενώ προέρχεται και από χώρα που απαγορεύεται να κρατάς τη Βίβλο! Θέλω να συμφωνήσω με την κίνηση για τα διόδια που είναι πανάκριβα για καρόδρομους, αλλά πρέπει να ανεχτώ τον άλλο δίπλα που λέει «καμιά συμμετοχή ιδιωτών στο δημόσιο αγαθό» λες και θα το μαγαρίσει... Αλλά μόνο εδώ το μαγαρίζουμε το δημόσιο αγαθό, γιατί ενοχοποιήσαμε τόσο πολύ τον «ιδιώτη» που δεν έχουμε άμυνα απέναντί του όταν είναι μεγάλος και μας πουλάει χάντρες και καθρεφτάκια.
Για όλα αυτά πρέπει να φύγει ο Πάγκαλος, αλλιώς θα μονοπωλούν το δημόσιο λόγο όσοι, ενώ λένε σωστά ότι η Ολυμπία οδός πάει να γίνει τσιφλίκι των τραπεζών, προτείνουν να τις εθνικοποιήσουμε γιατί λέει και η Αμερική εθνικοποίησε δυο τράπεζες! Η εθνικοποίηση βέβαια αυτή έγινε για στήριξη ενώ εμείς θέλουμε την άλλη, αυτή που γίνεται ΜΟΝΟ μετά την επανάσταση. Όχι πριν, γιατί αλλιώς δεν έχει λεφτουδάκια από το δυτικό παλιόκοσμο... Ξου λοιπόν ρε Πάγκαλε μπας και επικρατήσει η λογική.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον τακτικό μας συνεργάτη με τον οποίο είχα διένεξη στο προηγούμενο για τις ευχές του και ανταποδίδω με ειλικρίνεια. Σε άλλο σημείο της εφημερίδας υπάρχει η επιστολή του όπου λήγει και κάθε αντιγνωμία.