Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αυτή ήταν ολόκληρη η φράση

Θυμίζω ότι ολόκληρη η φράση του Πάγκαλου ήταν:"Μαζί τα φάγαμε.Εμείς ΣΑΣ διορίζαμε και εσείς ΜΑΣ ψηφίζατε σε ένα φαύλο κύκλο"
 
Να δυο ωραία παραδείγματα
 
1)Σε κάποιες ΔΕΚΟ κάθε έτος έχει 58 εβδομάδες!
Το έτος έχει 52 εβδομάδες και κάθε εργαζόμενος που απασχολείται με πενθήμερο δικαιούται δύο ημέρες ρεπό την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει 104 ρεπό τον χρόνο, εκτός εάν εργάζεται στον ΗΣΑΠ, οπότε δικαιούται 116 ρεπό, ωσάν ο χρόνος να έχει 58 εβδομάδες. Αυτό είναι ένα από τα πολλά μικρά ή μεγαλύτερα προνόμια που απολαμβάνουν όλοι ή ενίοτε λίγοι και ημέτεροι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και κατοχυρώνονται από τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού που πρόκειται να καταργηθούν. Για παράδειγμα, προβλέπουν ημερήσια απασχόληση 7,5 ωρών. Ωστόσο, οι βάρδιες είναι 8ωρες. Ετσι, μισή ώρα κάθε ημέρα αμείβεται ως υπερωρία. Στην ΑΜΕΛ, για την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας δίνεται προσαύξηση ωρομισθίου 40%, αντί του 25% που παίρνουν όλοι οι άλλοι Ελληνες εργαζόμενοι.
2)Στα συναρμόδια υπουργεία έχουν εντοπιστεί 42 τέτοια επιδόματα για διάφορες κατηγορίες εργαζομένων (επίδομα κατάργησης εισπράκτορα, επίδομα μηχανοξυλουργού κ.λπ.).Μάλιστα, θεωρείται ότι πολλά από τα επιδόματα αυτά δίνονται ακόμα, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει να υφίσταται ο λόγος για τον οποίο αρχικώς εγκρίθηκαν. Αλλα επιδόματα που «κινδυνεύουν» να χαθούν είναι:
- το επίδομα δρομολόγησης 10% για όσους εργάζονται στη δρομολόγηση(!),
- το επίδομα χιλιομετρικής απόστασης 10% για τους οδηγούς των Τραμ,
- το επίδομα χιλιομετρικής απόστασης 10% και το επίδομα του εκπαιδευτή οδηγού 10%(!!!), που λαμβάνουν οι εκπαιδευτές οδηγών Τραμ,
- το επίδομα εποχούμενου προϊσταμένου εποπτείας - ελέγχου 10%, σε όσους εργάζονται στο τμήμα ελέγχου και εποπτείας των εγκαταστάσεων της Τραμ και του δικτύου,
- το επίδομα βιβλιοθήκης(!) στους μηχανικούς του ΗΣΑΠ
3)υπάρχει διευθυντής 76 ετών που συνεχίζει να «εργάζεται», αφού δεν έχει συνταξιοδοτηθεί βάσει δικαστικής απόφασης λόγω του ότι ο ΓΚΠ δεν προβλέπει όριο ηλικίας.
Εδώ βλέπουμε σούπερ-χαρούμενο δημοσιογράφο που τα φάγαμε μαζί και ήταν σε καμιά δεκαριά επιτροπές αξιολόγησης του έργου του(!) στην ΕΡΤ μέχρι να παραιτηθεί γιατί μπήκε μπρος η παραγωγή!Είναι πολύ αριστερός και από το κρατικό κανάλι την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου φέτος είχε αφιέρωμα πως το κράτος σχεδίαζε πραξικόπημα(ο Καραμανλής;ΧΑΧΑΧΑΧΑ!)Παλιότερα είχε κάνει και μια πολύ αριστερή διαφήμιση για πολυτελές αυτοκίνητο,αλλά έφαγε κράξιμο και κόπηκε.Ε,ναι λοιπόν.Μαζί τα φάγαμε γιατί όντως είμαστε αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!Γιατί από μας μαθαίνετε τι είναι σωστό,τι θεμιτό,τι επαναστατικό,τι εθνικιστικό,τι προοδευτικό,τι πολιτικά ορθό.