Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζεται o πόλεμος...

Ισως όχι στους δρόμους...

Παρότι κάτι δεν μου πάει καλά,ας βάλω μπροστά.Τα καλόπαιδα της τραγελαφικής Χρυσής Αυγής έκαναν τη συγκέντρωσή τους χωρίς να μπορέσουν να πείσουν ούτε μισό νοήμονα άνθρωπο για τις θέσεις τους.Αρβύλα,τευτοκτονικά σύμβολα μαζί με αρχαία ιρλανδικά και λίγο φολκλόρ από γαλανόλευκη και μέχρι εκεί.Αίμα,τιμή και νταχτιρντί.Πέρασαν ξυστά και από τα Προπύλαια όπου Αφγανοί που διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση ασύλου κάνουν μια "απεργία πείνας" εδώ και κάποιο καιρό.Βάζω εισαγωγικά γιατί απεργία πείνας δεν είναι ακριβώς...Σημειώστε επίσης ότι Αφγανοί και φυσικά Παλαιστίνιοι τελούν υπό ένα ειδικό καθεστώς στη χώρα μας-και τις χώρες της Ε.Ε.-το οποίο λέει πως δεν μπορεί να κρατηθούν σαν συλληφθέντες παράτυποι μετανάστες πάνω από πέντε μέρες!Κι αυτό εξηγεί γιατί όλοι οι Άραβες που ζουν στη χώρα μας δηλώνουν Παλαιστίνιοι(πέρα φυσικά από την εύνοια που αυτό εξασφαλίζει)....Είτε είναι από τη ζώνη του Μαγκρέμπ,είτε από το Σινά,είτε από το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας,από παντού, πρώτο μέλημα είναι να πάρουν το χαρτάκι που λέει "Παλαιστίνιος" και για το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι πληρώνουν χίλια ευρώ στους μεταφραστές που τους παραλαμβάνουν στον Έβρο...
Το ξύλο έπεσε στην Ηγουμενίτσα.Εκεί έγινε η μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών της Νομικής.Υπερβάλλων ζήλος της αστυνομίας;Μανούρα κάποιων διαδηλωτών;Και τα δύο κι άλλα πολλά;Μένει να το δούμε.
Το ότι τα δυο γεγονότα δεν βρεθήκαν κάπου στο κέντρο της Αθήνας οφείλεται στο ότι- ίσως- δεν είχε ληφθεί υπόψιν η κούραση που έφερε την κουβέντα ακόμα και στην κατάργηση του ασύλου.Είχε υπολογιστεί ότι θα κακοφόρμιζε αυτή η υπόθεση μέσα στο Πανεπιστήμιο και θα δινόταν μια "τελική λύση" που θα ήταν η θρυαλίδα για την Μεγάλη Μέρα της χώρας αλλά οι καιροί δεν είχαν υπολογιστεί σωστά.Κι όμως ο εμφύλιος συνεχίζεται.
Ένας από τους καταληψίες της Νομικής-προφανώς αντίθετα σε ότι τον δασκάλευαν μέρες οι....υποστηριχτές του-είπε την αλήθεια,που ο Αλλάχ και ο Μουχάμαντ να αγιάσουν το στοματάκι του:
«Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ. λπ. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχναμε κατάλυμα στην Αθήνα, αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίησή μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής».Α,γεια σου αδερφέ 'μ.Τώρα μιλάς σωστά.Πέστα όμως πρώτα στα κορίτσια με τα ταγάρια που νομίζουν ότι σε καταλαβαίνουν και ότι σε εκπροσωπούν!Που δεν καταλαβαίνουν ότι εσύ όταν ζητάς να λατρεύεις το Θεό σου,θες την μετά θάνατον ζωή όπως στην έταξε ο πρόφήτης.Με παρθένες,πιλάφι και ουρί(πιάσε και μια μερίδα χούμους...).Αλλά οι διάφοροι ευαίσθητοι δεν ακούνε γιατί περισσότερο από τα ΜΜΕ και από τον "κοσμάκη" έχουν φτάσει να ερμηνεύουν εσένα ανάλογα με τους δικούς τους πόθους.Και ο δικός τους πόθος είναι ένας και μόνος.Να γίνει η Ελλάδα το πρώτο μέρος της γης που θα πάψει να υπάρχει ένα έθνος κατόπιν απόφασης και όχι γιατί αφανίστηκε πληθυσμιακά ή βιολογικά.Το αναγνωρίζω πρόκειται για τεράστια προσπάθεια και για σκοπό άνευ προηγουμένου.Τα μέσα  βέβαια δεν είναι αστείρευτα και για το λόγο εαυτό έχει επιστρατευθεί η φαντασία και η επανάληψη.Η πρώτη είναι αυτονόητη,η δεύτερη αφορά στο γράψιμο σε αφίσες και εφημερίδες τοίχου του σκοπού και των μέσων όπως οι απεργίες,οι εξεγέρσεις,η ανυπακοή και η απειθαρχία,οι μονοπαραταξιακές εκλογές σε συνδικάτα και ενώσεις και φυσικά το πολύ,βαρύ,βαθύ κράτος.


Έτσι το πρωί σηκώνομαι για την καθημερινότητά μου και περνάω έξω απο τηΔΕΗ όπου μήνες τώρα υπάρχει ένα πανώ που λέει ότι ο οργανισμός κλέβει και πρέπει να περάσει στα χέρια της κοινωνίας.Μέσα οι υπάλληλοι δεν θίγονται που τους λένε ότι δουλεύουν για ένα κλέφτη και δεν παραιτούνται...ίσως γιατί οι πιο πολλοί πιστεύον ότι ΟΝΤΩΣ η ΔΕΗ κλέβει!Ίσως γιατί καλή η ιδεολογία αλλά η μονιμότητα είναι καλύτερη.Μετά ανηφορίζω και περνάω από τα ΚΕΠ ή τον ΟΑΕΔ.Εκεί βλέπω αφίσες που καλούν σε εκλογές εργατικών συνδικάτων όπου στην ουσία υπάρχει μια παράταξη.Οι αφίσες καλούν σε απειθαρχία και ανυπακοή από τα τζάμια δημοσίων υπηρεσιών!Κανείς δεν θίγεται και κανείς, βέβαια, δεν ρωτάει τι πρεσβεύει αυτός που καλεί σε ανυπακοή.Γιατί αν είσαι απείθαρχος δεν μπορεί π.χ. να είσαι σταλινικός.Είναι σχήμα οξύμωρο...
Μετά πάω να πιω τον καφέ μου και οι μαγαζάτορες θέλουν να μην ισχύσει ο νόμος για το τσιγάρο γιατί δεν συμφερει κι ας σκοτώνει ο καπνός,μετά βρίσκω έναν από τον κλάδο μου και κλαίγεται που μας πήραν τους ισολογισμούς κι ας ήταν χαράτσι για τον πολίτη να μας δίνει ισολογισμούς για να βγάζουμε τις προσκυνημένες μας φυλλάδες,μετά με πονάει το κεφάλι μου και πάω να πάρω φάρμακα και είναι κλειστό γιατί και οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται τον δίκαιο αγώνα κι ας έχουν 35% εγγυημένο κέρδος την ώρα που για τα ίδια φάρμακα στη Σουηδία έχουν από 1,5% έως 10% το πολύ!Μετά παίρνω το αυτοκίνητο να φύγω αλλά στα διόδια βλέπω το γνωστό κίνημα των ανθρώπων που ναι μεν λένε κάτι σωστό αλλά που πλέον νιώθουν και παντοδύναμοι γιατί μπορούν να σηκώνουν τη μπάρα όποτε γουστάρουν.Μετά πάω λαϊκή,μετά πάω στο στάδιο,παντού φυλετικός πόλεμος.Μετά πάω στη βραδινή έξοδο,τσαμπουκάδες και φασαρία.Χουλιγκάνια και εξατμίσεις και 150 ντεσιμπέλ δίπλα από μωρά που κοιμούνται.Και αν αυτός δεν είναι εμφύλιος τότε τι είναι ρε μάγκες;Αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ και εγώ ψάχνω πως γίνονται οι μεγάλες αλλαγές.
Για να μη σας κουράσω άλλο,αφού νομίζω ότι έγινα αντιληπτός να σας πω τι είπε η Άννα Βαγενά(κομμουνίστρια είναι, νομίζω,για να δείτε ότι δεν έχω ταμπού)στον Παπανδρέου σε επιστολή που του έστειλε από τις 7 Ιανουαρίου:

Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ, 
Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού. Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.  
Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α' Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.  
Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.  
Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ' άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.  
Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ. Με τιμή,
Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.