Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Πως περιγράφεται ο θάνατος 4 ανθρώπων...

Δυστυχώς το "κανείς δεν είναι λαθραίος" είναι απλά ένα σχήμα του λόγου...

Με προσωπικό κόστος, πολλές φορές, έχω προσπαθήσει να πω ότι το θέμα με τη λαθρομετανάστευση σε μια χώρα που δεν είχε ΠΟΤΕ ανάγκη από μετανάστες παρά μόνο από εξειδικευμένους τεχνοκράτες, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολλοί μπέρδεψαν αυτή τη θέση που την εξήγησα σαν τη συμβατική υποχρέωση που ανέλαβε ο Σημίτης για να μπούμε στην ΟΝΕ, με θέσεις κατά των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας. Πιστεύω ακόμα ακράδαντα ότι ο λόγος που ακόμα μας δανείζουν είναι για να είμαστε το ανάχωμα ειδικά στη μετανάστευση από την Ασία και όχι πια σαν πρώτος έλεγχος, σαν τράνσιτ χώρα δηλαδή, αλλά σαν χώρα όπου θα λιμνάσουν εκατομμύρια "της γης κολασμένοι".Γι' αυτό και με έχει πιάσει μεγάλη στενοχώριο από το τροματικτικό περιστατικό με τους τέσσερις νεαρούς Ασιάτες που βρέθηκαν σε νταλίκα στην Αμφιλοχία να είναι μέσα σε "φέρετρα" ειδικά φτιαγμένα για να παραπέμπουν τις αρχές σε φορτίο ξυλείας. Μαζί τους πρέπει να επέβαιναν δεκάδες ακόμα αλλά ο αδίστακτος κακοποιός-μεταφορέας πρέπει να κατάλαβε ότι θα ελεγχθεί και άφησε όσους ήταν υγιείς να φύγουν.Τέσσερις δεν τα κατάφεραν... Το ακόμα πιο τραγικό είναι η ανακοίνωση της αστυνομίας που έπρεπε να βγάλει ένα δελτίο τύπου για ενημέρωση. Αυτό λέει:
"Πρωινές ώρες της 23-11-2010 στην 108 χ/θ της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων ( Αμφιλοχία – Αιτ/νίας) , σε πάρκινγκ αυτής,  ανευρέθη εγκαταλελειμμένο τριαξονικό ρυμουλκούμενο άνευ τράκτορα  , έμφορτο με ξυλεία στην οποία  είχαν διαμορφωθεί  έξι (6) ειδικές κρύπτες προοριζόμενες για την απόκρυψη λαθρομεταναστών. Από την έρευνα που διενεργήθηκε ανευρέθησαν μέσα σε μία από τις κρύπτες,  τέσσερις (4)  νεκροί άνδρες ασιατικής καταγωγής , εκ των οποίων οι δύο (2) ,  έφεραν υπηρεσιακά σημειώματα που είχαν εκδοθεί την 15-11-2010 από την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας,  σύμφωνα με τα οποία πρόκειται για άτομα Ιρανικής και Ιρακινής καταγωγής. Στο σημείο προσήλθε Ιατροδικαστής του Π.Ν.Ν. Πατρών ο οποίος διαπίστωσε ότι τα πτώματα δεν έφεραν κακώσεις. Σωροί μεταφέρθησαν Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Ρυμουλκούμενο κατασχέθηκε. Προανακρίσεως επελήφθη Υποδ/νση Ασφαλείας Αγρινίου."   
Αυτή είναι η αξια της ζωής σήμερα και οι ερμηνείες δεν είναι καθόλου απλές.Το κεφάλαιο θέλει χέρια και η παγκοσμιοποίηση ανοιχτά σύνορα.Κι ας πεθάνουν όσοι να 'ναι...