Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γιατί δεν απαντάει κάποιος στον Ρουμπίνι;

Δεν είναι παράξενο που τόσοι βαρύμαγκες κάνουν τουμπεκί;

Ένας από τους σπουδαιότερους οικονομολόγους-αυτός που προέβλεψε τη φούσκα των αμερικανικών στεγαστικών δανείων-ξαναχτύπησε προβλέποντας ότι η πτώχευση της χώρας μας είναι ΜΟΝΟ θέμα χρόνου.Την ώρα δηλαδή που όλοι πουλάνε μαγκιά για το μνημόνιο δεν βρίσκεται κανένας να πει ότι θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες ή κάτι τέτοιο.Μήπως τελικά δεν τον νοιάζει κανένα τι θα κάνει η χώρα, αρκεί να πέφτει ο μισθός;
Ορίστε τι είπε:

"Ρουμπίνι: «θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας»
Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου εκτιμά ο Νουριέλ Ρουμπίνι. Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».
Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, «πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ.
Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. «Για αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», τονίζει ο κ. Ρουμπίνι.
Εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων - στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», αναφέρει ο ίδιος.
Δε θα χρεοκοπήσουμε ποτέ ρεεεεεεε!Τσου ρε λάκη Ρουμπίνι!
Στη συνέντευξη στο Capital, ο Ρουμπίνι προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία. Για τη γερμανική οικονομία παραδέχεται ότι «επέστρεψε στον δρόμο της ανάπτυξης», αλλά σημειώνει ότι «βρίσκεται πολύ μακράν του επιπέδου προ κρίσης» και πρόκειται για «στατιστικό εφέ», καθώς και το 2009 το επίπεδο ανάπτυξης ήταν χαμηλό. Τα προγράμματα περικοπών που εφαρμόζουν η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τρέχον έτος θα είναι «τροχοπέδη» για την ανάκαμψη, πιστεύει ο Ρουμπίνι"

Δεν πιστεύω να φοβάται κανείς ε;Μα γιατί;Αφού εμείς έχουμε ΜΙΑ ΑΛΛΗ λύση...Θα μου πει κανείς δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θέλουν στ' αλήθεια να πτωχεύσουμε...Να μην πλερώσουμε ρε παιδί μου.Να ρίξουμε χιόνι.Σωστό κι αυτό... Αντε και καλή τυχη μάγκες...