Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στο στρουθοκαμιλισμό μας...

Τα επόμενα τρία τέσσερα ανεβάσματα θα είναι για τον πόλεμο των πολιτισμών όχι κατα Φουκουγιάμα αλλά όπως τον βλέπει η αφεντιά μου.

Για να μπούμε ομαλά σας παρουσιάζω ένα δημοσίευμα από τις σημαρινές εφημερίδες:

"Ινδία: Απαγορεύθηκε το κινητό τηλέφωνο στις ανύπαντρες γυναίκες
Για να αποτραπούν οι γάμοι ανάμεσα σε μέλη διαφορετικής κάστας.
Το συμβούλιο μιας ομάδας χωριών στη βόρεια Ινδία απαγόρευσε στις ανύπαντρες γυναίκες να έχουν κινητό τηλέφωνο για να μην μπορούν να δημιουργήσουν σχέση με άνδρες διαφορετικής κάστας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ινδικής εφημερίδας.
Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας αποφάσισε να λάβει το μέτρο αυτό επειδή 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.
«Η 'πανσαγιάτ' (συνέλευση) είναι πεπεισμένη ότι τα ζευγάρια αυτά είχαν σχεδιάσει τη φυγή τους ύστερα από συνεννοήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων», δήλωσε ένας σοφός του χωριού στην εφημερίδα Calcutta Telegraph.
Τα έθιμα όσον αφορά τους γάμους είναι πολύ αυστηρά σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Ινδίας, όπου οι διακρίσεις λόγω της κάστας ισχύουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, και μπορεί να φθάσουν ως το «έγκλημα τιμής».
«Έγινε παράκληση σε όλους τους γονείς να φροντίσουν, ώστε οι ανύπαντρες κόρες τους να μην έχουν κινητό τηλέφωνο. Τα αγόρια μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά μόνον υπό την επίβλεψη των γονιών τους», δήλωσε εκπρόσωπος της συνέλευσης"

Ξέρω πριν από 50 χρόνια έτσι θα γινόταν και στην Ελλάδα.Καμιά αντίρρηση.Τώρα μήπως μας έχει ζητήσει κανείς να τους δώσουμε τα φώτα μας;Και ακόμη περισσότερο δικαιούμαστε αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν και ψηφίζουν αυτές τις μαλακίες,δικαιούμαστε να τους αλλάξουμε μυαλά;Με ποιο δικαίωμα;Ή μήπως τότε αν κάποτε(λέμε τώρα,δεν γίνονται αυτά...) έρθουν προς τα μέρη μας ζητώντας δουλειά,καταφύγιο ή αναψυχή πρέπει να αποδεχτούμε και εδώ που ζούμε αυτές τις απόψεις;Ίσως σε κάποια οργανωση όπου θα επιχειρήσουν να ζήσουν ηθελημένα περίκλειστοι σαν κάστα σε ξένο τόπο;Για να τα δούμε...Μόνο που θα σας γράφω όταν έχω χρόνο μόνο...