Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Πως θα εξελιχθεί η ιστορία με την κατάληψη στη Νομική(εδώ θα 'μαστε...)


Αρχίζει το ματς...
Το προσεχές Σάββατο έχει συγκέντρωση στη Αθήνα όλη η παλαβή Δεξιά για τα Ίμια στον Άγιο Παντελεήμονα κάτι που έχει κυκλοφορήσει και το ξέρουν όλοι. Παράλληλα η παλαβή Αριστερά έφερε στη Νομική κάτι ταλαίπωρους μετανάστες να κάνουν απεργία πείνας ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ το ίδιο το άσυλο μια και όπως μάθαμε από άλλες νεολαίες(εξίσου υπόλογες για το χάλι της ανώτατης εκπαίδευσης)ούτε η Πρυτανεία ούτε οι φοιτητές είχαν συμφωνήσει. Οι παράτυπα εισελθόντες στη χώρα μετανάστες ζητούν να τους χορηγηθεί άσυλο χωρίς διαδικασίες αλλά και... «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών»... Το πως ταξίδεψαν 300 άνθρωποι χωρίς χαρτιά με πλοίο από την Κρήτη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι το λιγότερο. Το εκρηκτικό όμως κοκτέηλ που θα παρακολουθήσετε τις επόμενες μέρες στις τηλεοράσεις σας θα πρέπει να σας έχει σε εγρήγορση. Σημειώστε ότι τη μέρα που έγιναν αυτά η Βρετανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Δανία, δηλαδή οι μεγαλύτεροι προορισμοί προσφύγων στην Ευρώπη, υποχρεώθηκαν από δικαστήριο να ΜΗΝ επαναπροωθούν στην Ελλάδα τους πρόσφυγες από τη χώρα μας που καταλήγουν εκεί! Άρα; Αν βγάζετε το ίδιο συμπέρασμα με μένα για όλα τα παραπάνω, πάρτε κράνος και μπαλάσκα γιατί έρχονται εκλογές ή εμφύλιος!


Δείτε μόνο τι ανακοίνωση έβγαλε το συνδικαλιστικό όργανο των Πανεπιστημιακών. Οι άνθρωποι είναι όμηροι!όμως άργησαν πολύ...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

«Με έντονη αγανάκτηση παρακολουθούμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμα γεγονός κατάφωρης παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάχρησης της περιουσίας και υποβάθμισης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, αλλά ειδικά και για το ακαδημαϊκό μας σύστημα διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις της ακραίας συντήρησης μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο συνεχίζουν ακάθεκτα τις γνωστές εκφυλιστικές μεθοδεύσεις τους.

Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αφού με ευθύτητα και θάρρος αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους, να κινηθούν άμεσα προς την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Πολιτεία διά των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη παροχή της προστασίας, που αρκετά έγκαιρα είχε ζητηθεί από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και την Κοσμητεία της ΝΟΠΕ.

Για μια ακόμα φορά είναι ολοφάνερο ότι το πανεπιστήμιο επιτελεί το καθήκον του, ενώ η Πολιτεία αποδεικνύεται αναποτελεσματική και ίσως επικίνδυνα ανεύθυνη. Καλείται ο αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας Υφυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, έστω και ‘κατόπιν εορτής’.

Ζητούμε την άμεση αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους της Νομικής Σχολής και τη συνδρομή της Πολιτείας μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της για την παροχή διατροφής και στέγης μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Επίσης, η όποια προσφορά υπηρεσιών βοήθειας και υποστήριξης από φιλανθρωπικές και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις καθώς και την Εκκλησία θα ήταν πραγματικά αξιέπαινες. Κεντρικό ζητούμενο για μας, τους φοιτητές αλλά και τις οικογένειές τους αποτελεί η επάνοδος της ΝΟΠΕ σε κανονικούς ρυθμούς εκπαιδευτικής, ερευνητικής και λοιπής ακαδημαϊκής λειτουργίας στον ταχύτερο χρόνο.

Γεγονότα αυτής της μορφής επαναφέρουν πιεστικά και επιτακτικά το σοβαρότατο πρόβλημα του σεβασμού και της ουσιαστικής φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο. Εμπειρίες άλλων χωρών θα πρέπει να μελετηθούν και κάποια στιγμή επιτέλους να δοκιμαστούν.

Οι ηγεσίες των ιδρυμάτων θα θέλαμε να γνωρίζουν ότι θα μας έχουν πάντα συμπαραστάτες σε κάθε τους προσπάθεια στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας των ακαδημαϊκών λειτουργιών
».