Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Καλή χρονιά!Υγεία και δουλειά για το 2011!


Και τώρα μια σπουδαία είδηση...

"Θερμή υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, μέσω του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς στην είσοδο του επιβατικού σταθμού -το πλοίο Fantasia της εταιρείας Mediterranean Shipping Company- που έφτασε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με 3.900 επιβάτες και 1.600 μέλη πληρώματος, .
Οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρυαζιερόπλοιου ξαφνιαστήκαν με την υποδοχή, αφού μόλις αυτό έδεσε στο Ηράκλειο η φιλαρμονική του Δήμου αλλα και Κρητικά συγκροτήματα τους υποδεχθήκαν με πρωτοχρονιατες μελωδίες και Κρητικούς χορούς.
Η υποδοχή έγινε παράλληλα με κρητικό κέρασμα όπως γραβιέρα, μυζήθρα, διάφορα φρέσκα λαχανικά, ελιές, πιτάκια, παξιμάδια, κρασί, κ.λ.π.
Ακολούθησε παρουσίαση και προβολή του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής τσικουδιάς, με τη χρήση μικρού «τουριστικού» καζανιού, και τη διανομή σχετικού προωθητικού φυλλαδίου και φυσικά προσφορά άφθονης τσικουδιάς στους επιβάτες του πλοίου.
Ακόμη, στους επιβάτες και στο πλήρωμα, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης όπως λάδι και κρασί.
Επίσης, από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στους εκπροσώπους της εταιρείας και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, που έχουν προσφέρει μέρος των προϊόντων που δοθήκαν στους επισκέπτες .
Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας και την προβολή του νησιού, από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου".
Δεν ξέρω αν το κατάλαβαν κάποιοι επαγγελματίες "του λιμανιού" να 'ουμε αλλά αυτό που κατάφεραν είναι να γυρίσουν το μέσο πολίτη στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης που έλεγε "καλώς τα αμερικανάκια,καλώς τα ζουμπουρλούδικα!".Ο πολύς ο αγώνας στον προβλήτα και το κόψιμο όλων των κρουαζιερόπλοιων αντί να βαφτίσει τους επαγγελματίες στη κολυμπήθρα της πάλης και των αγώνων τελικά έκανε τον κοσμάκη να περιμένει τους ξένους με τη μυζήθρα στο χέρι έτοιμος να χορέψει ακόμα και αρκουδιάρικο χορό για χάρη του τουρίστα.Και κάπως έτσι λίγο η χρεοκοπία του δημοσίου,λίγο η αντίσταση των επαγγελματιών της αντίστασης(ξέρετε αυτοί που χρειαζόταν 100 χιλιάδες ευρώ έξοδα διαμονής για τρεις μέρες στον οίκο του Ναύτη στο Φάληρο κοντά)μας έφερε εκεί που είμσταν αρχές του 80 για να μην πω τέλη του '70.Βλέπω να ξαναβγαίνει η καμπάνια με το do you like μαντμαζέλ  the Greece?