Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τράπεζα για μικρομεσαίους...και άλλα καλά!

Βάλε και το επίδομα,βάλε και το πρόγραμμα για 400 χιλιάδες ανέργους...Έρχονται εκλογές!

Νομίζετε ότι αν ψηφίσετε "αντιμνημονιακά" τελειώσατε;Αμ δε!Κατά πως φαίνεται μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προλάβει τη Ν.Δ. και να της...κάνει εκλογές και τότε  θα δούμε όλοι μαζί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Γιατί σήμερα παίζει αυτή η είδηση:
"Την κατάθεση νομοσχεδίου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.
Ο κ. Χρυσοχοίδης , συμμετείχε στο πάνελ για τη "Δημιουργία πλαισίου για τις πράσινες επενδύσεις", στο συνέδριο για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα, στη Βουλιαγμένη.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που "τρέχουν" αυτήν την περίοδο και ενισχύουν πράσινες επενδύσεις (πράσινος τουρισμός, πράσινη επιχείρηση, πράσινες υποδομές, ενισχύσεις σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη) καθώς και στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον, που θα ενισχύσει επενδύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες με ποσό που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε 1 δις. Ευρώ (Κοινοτική, δημόσια και τραπεζική συμμετοχή).
Επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που είναι υπό διαμόρφωση, θα δίνει έμφαση στην καινοτομία (στην οποία περιλαμβάνονται και οι πράσινες επενδύσεις) και την εξωστρέφεια .Κάλεσε δε, όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας είναι η νέα γενιά (όπως είπε από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε 600.000 νέους επιστήμονες) και υπογράμμισε ότι η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η δημοσιονομική διάσωση σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέου προτύπου ανάπτυξης."
Οπότε βάλτε τα κάτω μαζί με ειδήσεις για επιδόματα,για άρνηση Παπανδρέου σε νέα μέτρα και προγράμματα του ΟΑΕΔ που καταφτάνουν και ξέρετε τι έρχεται...
Εκλογούλες!Α και επί του πιεστηρίου:Μέχρι το 2015 λέει θα υπάρχουν στην Ελλάδα "πράσινες" επενδύσεις αξίας...45 δις!Όσα χρωστάμε φέτος δηλαδή...Χα!Για να βλέπω να αλλάζει το κλίμα και να σημαίνει ότι θα τσιμήσουν πολλοί όπως άλλωστε έχουν τσιμπήσει και το να ψηφίσουν για το "μνημόνιο" αντί για αληθινή αυτοδιοίκηση...Α ρε αθανατε Έλληνα.