Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο...με καταγγελία Σταμάτη

Κανονική επιμόρφωση από Σαλμά- Σταϊκούρα για το τι θα λένε τα στελέχη της Ν.Δ. για το μνημόνιο την ώρα που ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε καταγγελία ότι κάποιοι εμποδίζουν τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του

Σε φανερά καλή φόρμα τόσο οι κ.κ. Σαλμάς και Σταϊκούρας προσπάθησαν με διπλή ομιλία στο Παπαστράτειο το πρωί να εξηγήσουν τις θέσεις Σαμαρά για το Μνημόνιο.Θα προτιμούσα μόνο να ακούσω ένα "Όλοι μαζί τα κάναμε...μαντάρα".
Για να μη σας κουράζω χοντρικά να ξέρετε ότι τα επιχειρήματα είναι ότι από τα 80 δις έλλειμμα των τελευταίων χρόνων τα 70 είναι του ΠΑΣΟΚ.Επίσης ότι αν η Ν.Δ. ψήφιζε το Μνημόνιο η χώρα θα έμενε 4 χρόνια χωρίς αντιπολίτευση(αυτό ποσώς ενδιαφέριε τον κόσμο,πάντως).Επίσης ότι η Ν.Δ. δεν είναι κατά της στήριξης από τον μηχανισμό(βλ.τρόικα)αλλά κατά των μέτρων.Και επίσης ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει και υπάρχει επιστροφή.
Μάλιστα ο Σαλμάς τόνισε ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και ότι πολύ πιο σύντομα από ότι φαντάζονται όλοι ο Σαμαράς θα αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Όλα καλά αυτά αρκεί, κανείς, να μην τα συγχέει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Γιατί και με Μνημόνιο και χωρίς κάποιον δήμαρχο θα έχει η πόλη και θα πρέπει να είναι ο καλύτερος...Πάντως σαν πρωτοβουλία καλή ήταν,μάθαμε και πέντε πράγματα αν και το να παρουσιάζεται ο Καραμανλής σαν αμνός που θυσιάστηκε δεν είναι και ότι καλύτερο.
Μίλησαν και οι Παπαναστασίου και Σταμάτης με τον δεύτερο να βγάζει είδηση καταγγέλοντας "κάποιους" ότι απειλούν και εκβιάζουν ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο ψηφοδέλτιό του χωρίς να καταλάβω προσωπικά αν εννούσε πολιτικούς του αντιπάλους ή εσωκομματικούς.Πιστεύω ότι θα το αποσαφηνίσει τις επόμενες μέρες όπως και άλλες αιχμές που άφησε για τα έργα που εξακολουθούν και γίνονται στο δήμο ή για τις αποζημιώσεις που θα πάρουν πολίτες που τους έχουν απαλλοτριωθεί ιδιοκτησίες.Πιθανώς κάτι μεμπτό βρίσκει σε όλα αυτά.