Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Και στο Αγρίνιο-όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις-διαμαρτυρία του Βοήθεια στο Σπίτι

 Συνάντηση με Μοσχολιό
 Διαμαρτυρία σε πανελλαδικό επίπεδο είχε η ένωσή τους

   
Με αντιπροσωπεία εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου συναντήθηκε νωρίτερα στο Δημαρχείο ο Παύλος Μοσχολιός, με αφορμή συμβολική διαδήλωση των εργαζομένων.
Αφού άκουσε τα αιτήματά τους, αναγνώρισε το δίκαιο των εργαζομένων, τονίζοντας ότι βασικός στόχος και επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, γιατί είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
      Δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε το δίκαιο των εργαζομένων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα εργασιακά τους ζητήματα και θα αγωνιστούμε για την μόνιμη εργασιακή σχέση των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά με τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης..
      Αναγνωρίζουμε, επίσης, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, καταθέτοντας την ψυχή τους στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου.
     Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει την ευαισθησία της και το κοινωνικό της πρόσωπο με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις και δε θα μπορούσε παρά να επιθυμεί τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τόσο στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι όσο και στα άλλα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ).
     Οι εργαζόμενοι του προγράμματος διοικητικά ανήκουν στην εταιρεία Τριχωνίδα Α.Ε. ανανεώνοντας από το 2003 κάθε χρόνο τις συμβάσεις τους και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου, όπου δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος  με τέτοιου είδους εργασιακή σχέση. 

Οι εργαζόμενοι ήταν από όλη την Περιφέρεια,έκαναν μετά τη συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο πορεία προς την πλατεία, όπου παρέμειναν και φώναξαν συνθήματα.Κάποια στιγμή φώναξαν και προς το εκλογικό κέντρο του Δ.Σταμάτη για να βρεθεί μαζί τους-μια κυρία μάλιστα φώναξε "ελάτε να μιλήσουμε κ. Σταμάτη γιατί είστε συνυπεύθυνος!"-αλλά εκείνη την ώρα είχε φωτογράφιση στο εκλογικό κέντρο με τους υποψηφίους και δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν τελικά ο βουλευτής και υποψήφιος συναντήθηκε με κάποιον...Αν μαθουμε θα σας το πούμε.