Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ένα έργο που είναι βέβαιο ότι θα κατεβάσουν τα παιδιά σας...

Devil

Devil
 Το τρέιλερ του χολυγουντιανού έργου όπου βάζει- σαν σεναριογράφος -το χεράκι του ο μετρ του είδους Shyamalan, λέει τα παρακάτω:
"Μία συνηθισμένη μέρα, πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι θα συναντηθούν μέσα σε ασανσέρ ουρανοξύστη. Εκεί όπου κατά τεκμήριο κανείς δε δίνει σημασία ποιος είναι ο διπλανός του, θα βρεθούν εγκλωβισμένοι και θανάσιμα απειλούμενοι. Γιατί ένας από αυτούς είναι ο Διάβολος προσωποποιημένος, που πήρε σάρκινη μορφή για να τους βασανίσει και να τους σκοτώσει για τα βαριά αμαρτήματά τους. Ο θάνατος όμως δεν απειλεί μονάχα εκείνους που βρίσκονται κλεισμένοι στα λίγα τετραγωνικά του ασανσέρ, αλλά παραμονεύει και για όσους μπλεχτούν στα πόδια του σπεύδοντας να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό."

Ήδη πιτσιρικάδες,φοιτητές και γενικά νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι που λατρεύουν να τους φοβίζει κάποιος έχουν  κατεβάσει το έργο μέσω των δεκάδων "τόρεντ" που υπάρχουν διαθέσιμα. Τέτοιου είδους έργα συντηρούν τους μύθους του καλού και του κακού και παράλληλα συντηρούν το παραμύθι για το ποιος μας βασανίζει και ποιος μας λυτρώνει.Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές ο Θεός χωρίς το Διάολο δεν θα ήταν και τόσο απαραίτητος...
Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα παιδιά συνήθως είναι τα πιο ανήσυχα της γενιάς του. Είναι αυτα που την ψάχνουν.Είναι αυτά που θα ειναι μπροστά στις πορείες της Δευτέρας για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.
Επειδή όμως το καλό χωρις το κακό δεν θα υπήρχε είναι άξιο απορίας το πως δεν θυμάται κανείς ούτε το απέγινε εκείνος που σκότωσε το Γρηγορόπουλο, αλλά ούτε και ποιος σκότωσε πιο πολλούς πάνω στη γη.Ο Θεός ή ο Διάολος;Ή και οι δυο παρέα;Ή κανένας;