Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αναμενόμενα όλα...

Κανείς δεν έπεσε απο τα σύννεφα από τις "γιάφκες" που βρέθηκαν


Μπορεί κάποιες προσαγωγές να αφορούν σε ανθρώπους που ξέρουμε ή που τους έχουμε δει. Μπορεί κάποια "γιάφκα" να είναι στην πόλη μας.Για να γίνουν όλα αυτά συλλήψεις χρειάζονται συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται στη δημοκρατία.Δεν είναι τίποτε αυτονόητο.
Το μείζον όμως δεν είναι αυτό.Το μείζον είναι πως δεν μιας πιάνει καμιά έκπληξη γιατί όλη τη ρητορική που πάει με κάτι τέτοιο και όλο το πολιτικό υπόβαθρο το βλέπουμε παντού γύρω μας.Στους τοίχους,στις συζητήσεις, στο γήπεδο, παντού.Και έχει απήχηση.Γιατί και πως δεν είναι της παρούσης στιγμής αλλά έχει απήχηση και μάλιστα μοναδική,πρωτοφανή σε όλο τον κόσμο ίσως.Είναι περίπου σαν τη Γερμανία ή την Ιταλία μερικών δεκαετιών πίσω.Αλλά είναι.Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Καλά θα έκαναν λοιπόν οι αρχές αφού τελειώσουν με τα όπλα και με αυτούς που θα έκαναν κάτι κακό επετειακά λόγω 6ης Δεκέμβρη, να ασχοληθούν με το γιατί τόσα πολλά παιδιά επιθυμούν αυτή τη συμπεριφορά και στην καθημερινότητά τους.Μήπως γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν στην κοινωνία παρά μόνο πόλεμο;Όχι πάντα με υψηλά κίνητρα αλλά ακόμη και με το κίνητρο του να κάνουν ΚΑΤΙ.
Αν, δε, θέλει κανείς να δει τον παραλογισμό της όλης ιστορίας ας δει πως σχεδιαζόταν διάφορες "φασεις"(άλλες μικρές και άλλες μεγάλες)σε όλη τη χώρα σαν το ξύλο που έπεσε χτες στο ΟΑΚΑ στη μνήμη του Αλέξη.Όμως ο δολοφόνος του Αλέξη είναι μέσα ισόβια...Άρα αλλο είναι το θέμα...