Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Παναιτωλικός, Νταλακούρας και...τριώτα

Άλλη μια ωραία Αγρινιώτικη ιστορία...

Πρόσφατα στον Παναιτωλικό γνωστός φίλαθλος της ομάδας είπε με πολλά κιλά βάρος στην άποψή του: "Τι να παίξει ο Γιάννης; Ούτε...τριώτα δεν μπορεί να παίξει"! Επειδή η έκφραση πάει να μείνει κλασσική μετά και από την σαρωτική εμφάνιση του Παναι στη μαρτυρική Νίκαια(εκεί που βγάζει τα καλύτερα παιδιά)και μετά από 6(!) διπλά στο πρωτάθλημα μέχρι ώρας να σας περιγράψω κι εγώ τι είναι η τριώτα:
Ήταν ένα παιχνίδι όπου προσπαθούσες να φέρεις στην ίδια ευθεία τρια ξυλάκια ή τρεις πέτρες χωρίς να σε κόψει ο άλλος μέσα σε δυο ομόκεντρα τετράγωνα και τις διαγώνιούς τους!Πάνω κάτω δηλαδή όπως όταν πήγαινε ο Παναιτωλικός στον ΠΑΟ Βάρδας και έχανε στη Γ Εθνική με τους παλιούς καλούς προπονηταράδες... Για να θυμούνται λοιπόν οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι καινούριοι.
 Επειδή δε βρήκα στο ψαχτήρι εικόνα από τριώτα σας έβαλα μια φωτογραφία με μακριά γαϊδούρα:







Παιζόταν με δύο παιδιά, πάνω σε σχήμα δύο ομόκεντρων τετραγώνων με τις διαγώνιούς τους. Σύμφωνα με αυτό το παιχνίδι, το ένα παιδί έχει τρεις πέτρες και το άλλο τρία ξυλάκια. Τα τοποθετούν σε ξεχωριστές γωνίες ή και στο κέντρο και προσπαθούν να τα φέρουν σε τρεις ευθείες γραμμές. Ο καθένας παίζει από μία φορά και δεν επιτρέπεται να πάει εκεί που είναι άλλη πέτρα ή ξύλο. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φέρει σε ευθεία γραμμή τα ξυλάκια ή τις πετρούλες του, χωρίς να τον εμποδίζει ο άλλος.
Παιζόταν με δύο παιδιά, πάνω σε σχήμα δύο ομόκεντρων τετραγώνων με τις διαγώνιούς τους. Σύμφωνα με αυτό το παιχνίδι, το ένα παιδί έχει τρεις πέτρες και το άλλο τρία ξυλάκια. Τα τοποθετούν σε ξεχωριστές γωνίες ή και στο κέντρο και προσπαθούν να τα φέρουν σε τρεις ευθείες γραμμές. Ο καθένας παίζει από μία φορά και δεν επιτρέπεται να πάει εκεί που είναι άλλη πέτρα ή ξύλο. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φέρει σε ευθεία γραμμή τα ξυλάκια ή τις πετρούλες του, χωρίς να τον εμποδίζει ο άλλος