Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Καλές γιορτές!Να και μια είδηση θρησκειολογικού χαρακτήρα...

Επειδή πολλοί αποφάσισαν αυτές τις μέρες να μας μεταφέρουν πνευματικά μηνύματα...

Επειδή μετά από 2010 χρόνια σκοτωμών και θολών μηνυμάτων,ακόμα κάποιοι να αποδεχτούν ότι τίποτε δεν άλλαξε.Επειδή καταντάει κουραστικό να ακούω συνεχώς μεγαλοστομίες για το ποιος είναι το φως και ποιος το νερό και το τηλέφωνο...Ορίστε κάτι στο πνεύμα των ημερών:

"Συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών-μουσουλμάνων στη Νιγηρία, μετά τις επιθέσεις

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή στη Νιγηρία ανάμεσα σε ομάδες οπλισμένων χριστιανών και μουσουλμάνων, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις της παραμονής των Χριστουγέννων που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 35 ανθρώπους.

Κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες κοντά στην πόλη Τζος και κόσμος έτρεχε να προφυλαχτεί, την ώρα που στρατιώτες κατέφθαναν στην περιοχή σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση.

Τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό σε αυτά τα νέα επεισόδια.

Περιστατικά βίας ξέσπασαν μετά από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παραμονή των Χριστουγέννων κοντά στην πόλη Τζος, οι οποίες άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 35 νεκρούς και περισσότερους από 70 ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση.

«Τουλάχιστον εννιά εκρήξεις έπληξαν διάφορες περιοχές της πολιτείας Πλατό (στο κεντρικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής) -με διαφορά μιας ώρας η μία από την άλλη- τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου» γράφει η εφημερίδα Daily Sun.

Αξιωματούχος της αστυνομίας από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζος, φέρεται στο ίδιο δημοσίευμα να δήλωσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι άλλες πηγές από το πολιτειακή υπηρεσία Πληροφόρησης έκαναν λόγο για εκατοντάδες τραυματίες από τη θρησκευτικού χαρακτήρα βία.
Μια έως σήμερα άγνωστη οργάνωση φέρεται να απείλησε ότι θα έπαιρνε μέτρα, ώστε να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα στην Πολιτεία, έγραψε επίσης η Daily Sun, επικαλούμενη πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εξάλλου έγραψε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.
Πολιτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτό το τεταμένο κλίμα, εν όψει των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.
Έκκληση από τον Πάπα
Με δεδομένο ότι πολλές εκκλησίες ήταν οι στόχοι αυτών των πολύνεκρων επεισοδίων, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' απηύθυνε την Κυριακή έκκληση οι επιθέσεις να σταματήσουν, ενώ καταδίκασε απερίφραστα τους δράστες και συλλυπήθηκε τους οικείους των θυμάτων.
«Ακόμα βάφτηκε με αίμα η Γη, αυτές τις Άγιες ημέρες» υπογράμμισε ο Πάπας στην έκκλησή του από το Βατικανό."

Αυτά με το πνεύμα των ημερών.Το ποιος είναι Ποιος δεν έχει μεγάλη σημασία...