Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έχοντας απεριόριστο χρόνο...

...κάνεις αγώνες και για την Τέχνη και για την ομαδάρα και για τα πάντα!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι επαγγελματίες επαναστάτες ψαχνουν για δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες.Αν κάνεις το λάθος να ρωτήσεις πόσοι ήταν προχτές στη Γέφυρα στο "δεν πλερών,δεν πλερώνω" ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ της Παναχαϊκης μάλλον θα θεωρηθεί ότι είσαι με τη... Γέφυρα!Κι όμως είναι φανερό ότι οι Σουφλιάδες και οι Ρέππες την έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.Αυτό όμως δεν θα με βάλει σε κανένα κοινό αγώνα με όσους το πρωί κάνουν αντίσταση στον Κούγια και το απόγευμα έχουν προβληματισμούς οικονομικής φύσης...
Το ζουμί είναι ότι εδώ ο κόσμος έχει πολύ χρόνο για να εξεγερθεί.Συχνά δουλεύει 15 ώρες τη βδομάδα και ακόμα πιο συχνά δεν έχει οικογένεια αν και είναι 40-45 ετών.Αυτο είναι από μόνο του αδικία και δράμα αλλά σε καμιά περίπτωση αιτία για πολιτικοποίηση του προσωπικού μας προβλήματος.
Πριν δυο μέρες οπαδοί-υπάλληλοι την έπεσαν με πιστόλια στην Αλικάκη και στη Λουκία την Πιστιόλα!Πληροφορίες υπάρχουν ότι ένα κομοδίνο με θεατρικές περούκες πήγε να τους εμποδίσει αλλά δεν τα κατάφερε.Χωρίς να είναι συγκρίσιμα τα δυο γεγονότα -για όνομα των θεων και των αερικών-εδώ στο Αγρίνιο όπως έμαθα η συγκέντρωση για το βιβλίο του Ελευθεράτου πήγε να τιναχτεί στον αέρα από ανθρώπους ΕΠΙΣΗΣ με πολύ χρόνο που είπαν να τσακωθούν για τον Παναιτωλικό και τον Κωστούλα!

αυτό το "ελεγχτη" είναι στα ακτιβιστικά;Ρρρρρρτ!Για χτύπα μια...μαρέγκα καλυτερα...
Χτες στη Σταδίου είχαν συγκέντρωση οι θεούσες για την κάρτα του πολίτη και το 666(πραγμα που δεν το κατάλαβα ποτέ-δεν λένε οι Γραφές ότι θα επικρατήσει ο Αντίχριστος και μετά θα του πάρει το ντου ο δικός μας;τότε γιατι αγωνίζονται;κόντρα στις γραφές;).Παράλληλα προχτές κάποιοι κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα που θα τα ξαναπληρώσουμε και έγραψαν στον τοιχο "Μην χτυπάς εισιτήριο-χτύπα ελεγκτή"(!),προφανώς σε επίδειξη διεθνιστικής και επαναστατικής τεστοστερόνης.Ακόμα-ουφ-ο Τσίπρας πέρασε από κάτι μπλόκα και κήρυξε γενικευμένη "ανυπακοή" σαν καλός προλετάριος μηχανικός που είναι και για να προλάβει το ΚΚΕ που τόνισε ότι αν είναι να συμμετέχουμε στο...κίνημα πρέπει να ψηφίζουμε και το κόμμα γιατί αλλιώς δεν φτάνει...
Παράλληλα, όπως τότε με την παράσταση για την Κούνεβα που κάποιοι σπάστηκαν που δεν ξέρουν να γράψουν οι ίδιοι και σταμάτησαν τη παράσταση ή όπως τότε που διέκοψαν...ακτιβιστικά ένα χοροθέατρο του Παπαϊωάννου,κάποιοι άλλοι-προφανώς της δεξιάς και όχι της αριστερής ηλιθιότητας-σταμάτησαν μια παράσταση της Κίρκης Καραλή,  απόφοιτης τουΤµήµατος Θεάτρου του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, που υπέγραψε µε το «No Body Else» την τρίτη της µόλις σκηνοθεσία, την αµφιλεγόµενη σκηνήτης ερωτικής συνεύρεσης του Ιησού µε τη Μαρία Μαγδαληνή από το «Κατά Ιησούν Ευαγγέλιο» του νοµπελίστα Ζοζέ Σαραµάγκου.
«Επειτα από τις σοβαρές απειλές “κατά ζωής” πουδιατυπώθηκαν µε στόχο τους συντελεστές της παράστασης “No Body Else”, οιπρογραµµατισµένες για τις επόµενες ηµέρες παραστάσεις του θεατρικού έργου αναβάλλονται», αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύµατος Κακογιάννης. «Κατάπληξη καιθλίψη µου προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι που δεν είδαν καντην παράστασηή για λόγους που δεν γνωρίζουµε και ασφαλώς δεν µας αφορούν µετέδωσαν ανακρίβειεςκαι προκάλεσαν την έντονηαντίδρασηανθρώπων πουδιέπονται από εθνικιστικές ή θρησκοληπτικές αντιλήψεις», είπε στα«ΝΕΑ» ηΚίρκη Καραλή. «Τόσο εγώόσο καιόλοι οι συντελεστές της παράστασης ούτε πρόθεση είχαµε ούτε πράξαµε οτιδήποτε για να θίξουµε το θρησκευτικό αίσθηµα των πολιτών. Ελπίζουµε να πάψουνε στο µέλλον ναυποδαυλίζονται και να εκδηλώνονται νοσηρά φαινόµενα σε βάρος µάλιστα του θεάτρου και κάθε µορφήςδηµιουργίας», κατέληξε επιµένοντας: «∆εν σταµατήσαµε, αναβάλαµε. Θα επανέλθουµε». Και κατέληξε: «∆εν φανταζόµουν την κατάσταση – αυτό το κύµα βίας – που µπορούν να προκαλέσουν τα µπλογκς».
Τόσο απλά.Δεν είναι θέμα των πιστεύω των αγωνιζομένων.Τα ίδια κάνουν και οι μουτζαχεντίν της δεξιάς και οι ταλιμπαν της "αριστεράς"(τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί ο φίλος μου ο Στέλιος είπε στον Ελευθεράτο ότι εκτός από βάζελος και αντι-μπαρτσελονίστα,είμαι και ζοχαδιακός με την αριστερά και του έδωσε πάτημα για να με περάσει για οπαδό του Φράνκο και να πει οτι είμαι "απόλυτα συνεπής",ανακατεύοντας και λίγη πατροπαράδοτη ελληνική χούντα με την ομάδα τη δική μου πάντα και ποτέ με τη δική του παρότι η δική του είχε πρόεδρο την Γουλανδρή τότε...).    
Ειλικρινά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι λόγω πολυ χρόνου και αφού δεν υπάρχουν λεφτά για έξοδο κάθε μέρα,χιλιάδες συμπολίτες μας την έχουν δει ακτιβιστές.Σε αυτό βοηθάει το ανύπαρκτο κράτος,τα λαμόγια και οι εργολάβοι,οι αλήτες δημοσιογράφοι αλλά και η έμφυτη διάθεση του Έλληνος να "ρίξει χιόνι" όπου μπορεί και να επαναστατήσει  ακόμα και ενάντια στον συνάνθρωπό του.Αρκεί να είναι σε κίνηση,έξω από το σπίτι,στους δρόμους,στους αγώνες,στη ζωή...