Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΣΑΠ για το φερ-πλέη!!!!

Ξέρετε ποιος είναι ο πρόεδρός του;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα του φερ-πλέη και των Ιωαννίνων όπως το ζήσαμε εμείς πρόσφατα:
"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πρεσβεύει και υποστηρίζει πάντα τις αρχές του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Σημαντικότερη από αυτές είναι η τήρηση των κανόνων ηθικής που χαρακτηρίζουν τα σπορ και είναι ανώτεροι από κάθε κανονισμό οποιασδήποτε αθλητικής αρχής.
Το FAIR PLAY είναι ο ύψιστος κανόνας ηθικής του ποδοσφαίρου καθώς αφορά την έκφραση  συναδελφικότητας και την έμπρακτη ένδειξη σεβασμού στο ηθικό μέρος του παιχνιδιού, που είναι ανώτερο και σπουδαιότερο από οποιοδήποτε άλλο.
Προφανές και ξεκάθαρο λοιπόν είναι ότι το FAIR PLAY έπρεπε απαραίτητα να τηρηθεί από τον συνάδελφο του ΠΑΣ Γιάννινα Φουρτάδο στον αγώνα της ομάδας του με τον Παναιτωλικό.
Οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουν τη σημασία που έχει το FAIR PLAY για την ομαλή ροή του αγώνα αλλά και για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφου που βρέθηκε στο έδαφος και έχει ανάγκη αρωγής καθώς ενδεχομένως κινδυνεύει άμεσα.
Ο Π.Σ.Α.Π. θεωρεί ως δεδομένο ότι έπρεπε να υπάρξει ανταπόδοση στο FAIR PLAY από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα προς εκείνους του Παναιτωλικού, ανεξάρτητα από χρονικό σημείο και αποτέλεσμα.
Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δείχνουμε κάθε φορά ότι σεβόμαστε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας και το άθλημα ώστε να έχουμε πάντα την απαίτηση να μας σέβονται ανάλογα και όλοι οι άλλοι.
Η ηθική είναι πάνω από γραπτούς και άγραφους νόμους. Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό.
Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε ότι μετά από τις αλλαγές στον κανονισμό της UEFA, μόνος αρμόδιος να κρίνει ότι έχει σχέση με την εξέλιξη του αγώνα και πότε αυτός θα διακοπεί ή όχι, είναι ο διαιτητής καθώς το FAIR PLAY έμεινε να υπάρχει πια ουσιαστικά μόνο στη διάθεση, τη συναδελφικότητα και τη συνείδηση των ποδοσφαιριστών.
Προτιμότερο πάντως είναι να υπάρχει ένα γκολ λιγότερο παρά μία σκιά σε ένα αποτέλεσμα επειδή αγνοήθηκε το FAIR PLAY."

Όλα θα ήταν καλά αν ο ίδιος σύλλογος έλεγε κάτι παλιότερα για τη Ριζούπολη που ο αντιπρόεδρος του σιχάματος είπε πρόσφατα ότι ήταν κάτι προμελετημένο, ή αν έλεγε κάτι για τα πρόσφατα γεγονότα του κλεμμένου σταδίου στο Φάληρο όπου υπερασπιστική γραμμή τράβηξε ο φασίστας ο Γαβαθιώτης του Φωτός που αποκάλεσε μαίμού τον Σισέ όταν ήρθε στην Ελλάδα και τώρα επέβλεπε τις κάμερες που είχαν στο γήπεδο τασ παιδιά του Ανατολικογερμανού  Πράκτορα:
Ο πρόεδρος λοιπόν του ΠΣΑΠ είναι ο...Στελάκης ο Γιαννακόπουλος ντε!Ο άνθρωπος που τον χτύπαγε το ρεύμα και έπαιρνε τα πέτσινα πέναλτυ τιμώντας πολύ το φερ-πλέη... Ο άνθρωπος που έκλεψε με πολύ φερ-πλέη το ψωμί των συναθλητών του για 15 χρόνια περίπου...
Κανονικά ο Παναιτωλικός έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση ότι συμπόνοια από τους απατεώνες δεν χρειαζόμαστε αλλά μην τα ζητάμε και ολα από ένα σωματείο...Πόσα να κάνει στο φινάλε;Απολαύστε το Στελάκη σε παλιές περιπέτειες...
Φερ πλέη ρεεεεεεεε!