Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αφιερωμένο από την Αίγυπτο...

...στους διεθνείς αναλυτές που αναλύουν ότι γουστάρουν

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γυρίσει τον κόσμο,είναι αξιόλογοι,είναι μορφωμένοι και ειδικευμένοι σε αυτό που κάνουν.Όμως δεν μπορούν να δουν πέρα από την κοσμοθεωρία τους.Έτσι μπορούν να σου πουν ότι είναι πολιτική αφέλεια τόσες μέρες να μην καεί μια Αμερικανική σημαία στην Αίγυπτο.Μπορούν να σου πουν ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι-μωρέ-δεν είναι και σαν τους αντίστοιχους στο Ιραν(λες και θα μπορούσε να συμβεί αυτό σε μια χώρα όπου 1 στους 10 είναι χριστιανός).Μπορούν να σου πουν για τα...συνδικάτα στην Αίγυπτο λες και μιλάνε για τα δικά μας εργατικά κέντα του κομματικου μονοπωλίου,εκεί όπου Νασερικοί και όλοι μαζί οι Μαρξιστές δεν είναι ούτε το 1/4 των...συνδικάτων.Μπορούν να σου πουν για τα αστεία κράτη που έχει στήσει ο ιμπεριαλισμός αλλά όχι για τους τοπικούς ιμπεριαλισμούς ούτε για την εποχή που υπήρχε και ο..άλλος ιμπεριαλισμός τον οποίο υποκαθιστά ο ισλαμισμός, πια, αργά αλλά σταθερά.Μπορει να σου πει για το θαυμασμό του Φουκώ προς την επανάσταση του Ιράν των παλαβών παπάδων,ή να γελάει όταν σου λέει πόσο εύκολα η Χεζμπολάχ φτιάχνει κυβέρνηση στο Λίβανο.Και μπορεί να σου πει ότι η επανάσταση στην Αίγυπτο(κουβέντα για την αντίστοιχη στη Λιβύη και για τους μισθούς Καντάφι στους δημόσιους υπαλλήλους για να το σώσει),όχι δεν κατέληξε σε μια χούντα γιατί εκεί ο στρατός είναι,λέει,λαϊκά παιδιά,δεν έχει χύσει ποτέ αίμα,εκεί είναι αλλιώς ο στρατός...
Και, να η χτεσινή είδηση:
"Προειδοποίηση προς τους εργαζομένους ότι πρέπει να σταματήσουν οι απεργίες για την αύξηση των μισθών και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών απηύθυνε ο στρατός στην Αίγυπτο.
Το στρατιωτικό συμβούλιο, που στο διάστημα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση μετά την παραίτηση Μουμπάρακ τηρούσε ήπια στάση έναντι της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η «εργασιακή αναταραχή απειλεί την εθνική ασφάλεια».
Η διαταγή ήρθε την ώρα που εκατομμύρια Αιγύπτιοι σε όλη τη χώρα γιόρταζαν με χορούς, μουσική και πυροτεχνήματα τη μια εβδομάδα από την αποχώρηση του Μουμπάρακ.
«Οι απεργίες θα αντιμετωπιστούν και επισύρουν νομικές κυρώσουν προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια του έθνους και των πολιτών», ανέφερε η ανακοίνωση στην κρατική τηλεόραση, με την οποία ουσιαστικά απαγορεύονται οι απεργίες και οι εργατικές κινητοποιήσεις.
«Δεν είναι η ώρα για αυτά», έγραφε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της κρατικής εφημερίδας Ακμπάρ Ελιόμ, που καλούσε το έθνος να σταματήσει τις στάσεις εργασίας που προκαλούν «παράλυση στην εθνική μας οικονομία» και μεγάλη απώλεια εθνικού εισοδήματος.
Οι τράπεζες, που παρέμειναν κλειστές όλη την εβδομάδα εξ αιτίας των απεργιών, αναμένεται να ανοίξουν την Κυριακή. Ο στρατός εκτιμά ότι αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για την επιστροφή στην ομαλότητα.
Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε επίσης ότι «ορισμένα στοιχεία» δεν επιτρέπουν στους δημοσίους υπαλλήλους να εργαστούν και προειδοποιούσε ότι «το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση αυτών των παράνομων πρακτικών».

Τελικά πραγματικά ζούμε σε μια χώρα που έπρεπε να την αφήσουν κάποτε,τότε που έπρεπε, να δοκιμάσει τον μαρξισμό στην κρατικιστική διαστροφή του,ώστε σήμερα να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος.Τώρα απομείναμε μόνοι μας να προσπαθούμε εν έτει 2011 να φτιάξουμε ένα ιδεολογικό Σοβιέτ και με τον Ιωσήφ μέσα μάλιστα!Ούτε καν με τον Χρουστσόφ!