Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εσείς πόσους νεκρούς είχατε;

Οι αλήτες-ρουφιάνοι -δημοσιογράφοι πάντως στην Αίγυπτο είχαν και νεκρό και κακοποιημένους και μια που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση.Και φυλακισμένους φυσικά...
"Σεξουαλική επίθεση κατά δημοσιογράφου του CBS στην Αίγυπτο
Τη μέρα της πτώσης του Μουμπάρακ.
Η Λάρα Λόγκαν, απεσταλμένη του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και βιαιοπραγίας, από συμμορία Αιγυπτίων, ενώ βρισκόταν μαζί με πλήθος των διαδηλωτών, την ημέρα της πτώσης του προέδρου Μουμπάρακ.
Όπως ανακοίνωσε το κανάλι CBS, για λογαριασμό του οποίου κάλυπτε τα γεγονότα στην Αίγυπτο, η 39χρονη δημοσιογράφος, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική και έχει πολλά χρόνια εμπειρίας ως πολεμική ρεπόρτερ, αμέσως μετά την επιστροφή της στις ΗΠΑ, εισήχθη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Η Λόγκαν παρακολουθούσε τους πανηγυρισμούς του πλήθους εξαιτίας της πτώσης του προέδρου Μουμπάρακ, για λογαριασμό της εκπομπής « 60 λεπτά «, όταν περικυκλώθηκε από ομάδα περίπου 200 ατόμων που βρισκόντουσαν σε έξαλλη κατάσταση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το δίκτυο CBS,» απομονώθηκε από την ομάδα των συνεργατών της, κτυπήθηκε και υπέστη σεξουαλική επίθεση, πριν διασωθεί τελικά από την παρέμβαση ομάδας γυναικών και περίπου 20 στρατιωτών.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Επιτροπή για την Προστασία Δημοσιογράφων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του λαού στην Αίγυπτο, τουλάχιστον 52 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα επιθέσεων και 76 φυλακίστηκαν. Όλοι τους έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι, ενώ ένας Αιγύπτιος δημοσιογράφος ο Αχμάντ Μοχάμεντ Μαχμούντ έχασε τη ζωή του, όταν δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι την ώρα που βιντεοσκοπούσε επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ"


 Βέβαια πιθανότατα να μπερδευτήκατε από αυτό:

«Συγνώμη» στον αιγυπτιακό λαό ζήτησε η εφημερίδα Αλ Αχράμ

Οι δημοσιογράφοι της αιγυπτιακής καθημερινής εφημερίδας της Αλ Αχράμ που θεωρείται ως ένα από τα βασικά εργαλεία της προπαγάνδας του καθεστώτος, ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από το λαό για τη μη επαγγελματική κάλυψη της εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
  Συγκεκριμένα, η Αλ Αχράμ ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες της και από το μεγάλο λαό της Αιγύπτου για την μη επαγγελματική και αντεθνική πολιτική της στη διάρκεια της εξέγερσης από τις 25 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης των διαδηλώσεων, σύμφωνα με διακήρυξη που υπογράφουν οι 300 δημοσιογράφοι της"

Γιατί αν θες να τσουβαλιάσεις,είναι πολύ εύκολο.