Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γνωστός είναι ο Σταμάτης

Λίγο πολύ αυτά που ξέρουμε έδειξε χτες το βράδυ

Στη τηλεοπτική του εμφάνιση ο Δημήτρης Σταμάτης χτες το βράδυ ελάχιστα προσέθεσε σε όσα ηδη ξέρουμε εκτός του ότι όπως είπε δικαιούται μερικές παλλινωδίες αφού "τη στρατηγική του τη χαράσσει αυτός".
Όπως αναμενόταν, εστίασε σε ένα "σύστημα" που θα παίξει πολύ σαν σύνθημα από την παράταξή του χωρίς να απαντήσει ευθέως αν είναι σύστημα συμφερόντων π.χ. ή υπαλλήλων που δουλεύουν στο δήμο.Στα θέματα της νομαρχίας ήταν απολογητικός- ίσως υπερβολικά-ενώ καλός ήταν στα επικοινωνιακά και ειδικά εκεί που έκανε πρόταση στον αέρα στο Μάκκα να μετέχει στο ψηφοδέλτιό του!Η "ανοιχτή πόρτα" στη νομαρχία έχει ακουστεί πολλάκις ενώ φαίνεται ότι θα εστιάσει στο Μνημόνιο και σε συνθήματα περί...αλλαγής και όχι στα πολύ ειδικά στο δήμο γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να πει πως το Αγρίνιο δεν άλλαξε προς το καλύτερο.Λίγο πάρκο,λίγο γειτονιά,άντε και καμιά ατάκα για "έλλειμμα οράματος"...
Κοιτούσε ευθεία στην κάμερα όταν μπορούσε μετά από συμβουλή προφανώς αλλά κάποιος πρέπει να τον συμβουλέψει να μένει στο χαμόγελο ή στο γοητευτικό του.Όταν γελάει πλατιά το αποτέλεσμα στη εικόνα δεν είναι το ίδιο.
Ο έμπειρος ακροατής πάντως τον άκουσε να καλεί στο γραφείο του όποιον θέλει να βοηθήσει(!) για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, με όποιο συνειρμό μπορεί να κάνει κανείς με αυτό, αλλά κυρίως τον άκουσε να εξηγεί ότι δεν θα έχει πρόβλημα να μείνει στην πόλη σαν δήμαρχος γιατί πλέον θα πηγαίνει συχνά στις... Βρυξέλλες για θέματα του δήμου!Κοινώς θα πάει η εκδρομή γόνα!Πάντως πέρα από πλάκα ο Σταμάτης φαίνεται να κατεβαίνει στις εκλογές με όχημα ότι ο ίδιος έχει τις άκρες να βρει λεφτά για το Αγρίνιο από την...Ευρωπαϊκή Ένωση.Να κάνει δηλαδή πλεονέκτημα το ότι ο ίδιος είναι απο τη κεντρική πολιτική σκηνή γιατί ξέρει ότι ο κόσμος τους βουλευτές και όσους είναι στην Αθήνα σιχαίνεται και όχι τους δημάρχους τόσο πολύ.
Τέλος ο σιορ Μάκκας σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιος σαν συνεντευξιαστής και σε κάποια σημεία τον στρίμωξε αρκετά,ενώ προσπάθησε να μην διακόπτει και πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο.Αναλόγως βέβαια και τι ψηφίζεις το δημοσιογράφο τον θες πιο σκληρό ή πιο μαλακό και σε αυτό φταίνε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει όλες τις υποθέσεις προσωπικές...