Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Λυπάμαι αλλά πάει και το αποκούμπι της Κούβας...

Κατάλαβαν και οι Κάστρο ότι 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι παραπάνω είναι υπεραρκετοί...

Μιλάμε για ΤΟ κοσμοϊστορικό γεγονός και να μου το θυμηθείτε ότι θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κομμο αλλά ΚΥΡΙΩΣ στην Ελληνική Αριστερα.Οι Κουβανοί λοιπόν δια του Ραούλ Κάστρο αποφάσισαν να περάσουν στην εποχή της ιδιωτικής οικονομίας!!!! Ο Ραούλ είναι ο αδερφος του Φιντέλ και αντ' αυτού...
«Πρέπει να διαγράψουμε για πάντα την αντίληψη ότι η Κούβα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου μπορεί κάποιος να ζει χωρίς να εργάζεται», δήλωσε.
«Οι προοπτικές εύρεσης εργασίας θα διευρυνθούν με νέες μορφές μη κρατικής απασχόλησης, αφού θα δοθούν κίνητρα για μακρόχρονη μίσθωση γης, δημιουργία συνεταιρισμών και ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μέσα στα επόμενα χρόνια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Εργατών. Σε εσωτερικό έγγραφο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, με ημερομηνία 24 Αυγούστου, αναφέρονται αναλυτικά όλες οι παράμετροι των μεταρρυθμίσεων, με λεπτομέρειες, για το ποιος θα αποφασίσει, τι και πότε. Οπως επισημαίνεται, εκείνοι των οποίων η αμοιβή δεν συμφωνεί με τη χαμηλή τους παραγωγικότητα, όσοι δεν είναι πειθαρχημένοι εργαζόμενοι ή δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τη δουλειά τους, θα φύγουν πρώτοι. Στον τομέα της ζάχαρης, της δημόσιας υγείας, του τουρισμού και της γεωργίας, η εξυγίανση θα αρχίσει άμεσα.
Παράλληλα θα δοθούν κίνητρα για την εκτροφή ζώων, για καλλιέργειες, για την απασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και για να στραφεί ο κόσμος σε επαγγέλματα, όπως οδηγοί ταξί, μηχανικοί αυτοκινήτων, αλλά και τυποποίηση φρούτων.
Στην ίδια αυτή λίστα υπογραμμίζεται ότι σαφώς θα παρατηρηθούν προβλήματα, τουλάχιστον στην αρχή, εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας όσων ανοιχτούν στον ιδιωτικό τομέα, των ανεπαρκών προσόντων τους ή και της υστέρησης ικανής στήριξης για την αρχική επένδυση"(από enet.gr).
Για να γίνουν όλα αυτά θα απολυθούν...500 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε πρώτη φάση που θα στραφούν σε παραγωγικές δουλειές με σύνδεση παραγωγής-αμοιβής...
Για κάποιους απο σας μπορεί αυτά να μη λενε πολλα.Όμως στην Ελλαδα κάθε καλοκαίρι νέα παιδιά πηγαίναν να βοηθήσουν στα ζαχαροκάλαμα του σοσιαλισμού.Η Κούβα ήταν ένα αποκούμπι και μια αναφορά.Τώρα μένει η Βόρεια Κορέα που δεν κάνει και οι Τσάβες καi Μοράλες που όμως είναι πολύ για τηn πάρτη τους...Ο κόσμος τελικά ακόμα αλλάζει και μεις εκεί στα κολλήματά μας.
Θυμίζω ότι πριν λίγο καιρό ο Φιντέλ απολογήθηκε για τα εγκλήματα κατά των ομοφυλοφίλων επί 5 δεκαετίες ενώ λίγες μερες πριν έκανε τη δήλωση που συντάραξε τους Αριστερούς ΕΙΔΙΚΑ στη Ελλαδα: "Οι Εβραίοι διαχρονικα έχουν διωχθεί και αδικηθεί πολύ περισσότερο από τους Μουσουλμάνους"...
Τελος να πω ότι το θέμα το έβγαλε η Ελευθεροτυπία και το καταχώνιασε ελαφρώς ενώ στην ηλεκτρονική έκδοση δεν βρίσκεις το άρθρο ολοκληρο αλλά κάπως κομένο...Δεν αναφέρονται τα νούμερα των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν!!!