Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

O Σταμάτης, η εκτροπή και οι επικοινωνιολόγοι

Άμα δεν το πιστεύεις...

Να το ξεκαθαρίσω.Δε με νοιάζει ποιος ήταν στην χτεσινή συγκέντρωση του Δημήτρη Σταμάτη στις Ίριδες στο Δογρί-όπως λένε πια τη Ντουγρή- και με ποια ιδιότητα.Αν ήταν οπαδός,υποψήφιος,φίλος ή δημοσιογράφοςΚαι δε με νοιάζει πως αποφασίζει ο κάθε υποψήφιος να διαθέσει τα χρήματα του προεκλογικού του αγώνα.Αυτό που με νοιάζει είναι πως ένιωσα ότι είχα απόλυτο δίκιο όταν απόρησα που ο Σταμάτης κατέβηκε για δήμαρχος.Πιστεύω ότι πλέον πρέπει να απορούν κι άλλοι με μένα.
Και γίνομαι σαφής: Ο Σταμάτης ανέθεσε σε ένα επικοινωνιολόγο με ρίζες από το Αγρίνιο τον κ. Φεύγα την καμπάνια του,ο οποίος μας είπε ότι έχει δυο λόγους αυτός να χαίρεται και άλλον ένα η μαμά του που θα τον βλέπει στο πατρικό τους...Μετά μας είπε ότι έφτιαξε τέσσερα-αν έχεις το θεό σου-διαφορετικά σήματα,εκ των οποίων τα τρία μοιάζουν και το ένα έχει ένα Π στο τετράγωνο.Μετά μας είπε ότι η καμπάνια θα είναι ήπια, πράσινη και κυρίως στο ίντερνετ.Όταν αργότερα ο πατριάρχης Κουτσονίκας τον ρώτησε "τότε εμάς(εννοώντας τους εφημεριδάδες κυρίως)τι μας φωνάξατε εδώ"έγινε επιχείρηση μαζέματος.Κατόπιν μάθαμε ότι ο κ. Σταμάτης άνοιξε facebook(νωρίς-νωρίς)προεκλογικό,και μπορούμε να τον βρίσκουμε στο twiter,στο flicker και στο youtube.Κάπου εκεί έπαθε ελεγχόμενο εγκεφαλικό ο Κανής δίπλα μου αλλά και κανα δυο λαϊκά παιδιά από τη Μακρυνεία που μας άκουγαν...
Και περνάω στο δια ταύτα.Στο πάνελ ήταν η κα Γαβρά γνωστή δημοσιογράφος που μας είπε ότι την έχει παντρέψει ο βουλευτής και η οποία στην πορεία ορκίζομαι ότι είδα να έχει μεγάλες απορίες στο βλέμα της.΄΄Ηταν και δυο καθηγητές ο κ. Στοφόρος της Αγροτικής Οικονομίας που έκατσε ήσυχα και ο κ. Παλάσκας από την Καρδίτσα("τι ήθελα και το λεγα" αναφώνησε) που μας εξήγησε γιατι είναι ΥΠΕΡ της εκτροπής του Αχελώου,πως η Πανδημοτική Πρωτοβουλία θα έχει σαν όχημα την... ενδογενή ανάπτυξη και πως ο...Κάπλαν μας είπε κάποτε ότι για να μην καταστραφεί ο κόσμος δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί στα πάντα.Υποθέτω ότι ετοίμασε και το μεγαλύτερο μέρος της ιδρυτικής διακήρυξης της Πρωτοβουλίας με τα τέσσερα σήματα γιατί μόνο ένας καθηγητής που έχει δουλέψει στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπως είπε,θα μπορούσε να γράψει κάτι τόσο γενικόλογο για το Βραχώρι και τα πέριξ.
Όμως μετά ήρθε ο Σταμάτης και εκεί κατάλαβα ότι μάλλον ο άνθρωπος κάνει διεκπεραίωση ή έχει κάποια μαγική συνταγή που ΠΙΣΤΕΥΕΙ οτι θα τον αναδείξει νικητή την ύστατη ώρα.Τι ότι είναι και αυτός ΥΠΕΡ της εκτροπής πλέον μας είπε παρά τις τόσες υπογραφές που έχει βάλει κατα(για ναμη μας πουν γραφικούς...),τι ότι θέλει να κάνει την Τριχωνίδα ωραία σαν την λίμνη Ιωαννίνων.Τι ότι ο Καλλικράτης θα καταρρεύσει και ότι επιμένει ότι δεν έπρεπε να πάρει το Αγρίνιο π.χ. τόσα χρέη πάνω του αλλά να πάρει τα μισά. Τι ότι οι γύρω δήμοι έχουν φαληρίσει και που πάνε οι Καραμητραίοι,τι ότι το Αγρίνο δεν έχει Πολεοδομικό Σχέδιο,τι ότι το νερό είναι ακριβό που του είπε ένας πολίτης αλλά ένας άλλος του είπε ότι είναι φτηνό(δεν ήταν βέβαιος)...Τι, τι, τι.Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.Ένας γοητευτικός άνθρωπος που πιστεύει ότι δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία να έχει υποπέσει σε δεκάδες ατοπήματα σε δυο ώρες.Περιττό να πω ότι δεν απάντησε σε ΚΑΜΙΑ ερώτηση που του τέθηκε.Για τον τρόπο που ενώθηκε το Αγρίνιο με τους άλλους δήμους και αν κάποιοι αυτό το πολέμησαν θυμήθηκε τι έλεγαν παλιά με το Σώκο για μια δυνατή...νομαρχία!Ήταν δε πεπεισμένος ότι το κόλπο είναι να εκμεταλλευτούμε την περιουσία του δήμου Αγρινίου,που μας την δεσμεύει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου...Κάποια στιγμή κουράστηκε πια και δεν απαντούσε και ζωντάνεψε όταν τον ρώτησαν αν ΠΡΕΠΕΙ να παραιτηθεί από βουλευτής.Ξεμπέρδεψε λέγοντας ότι θα το κάνει μόλις αναλάβει τη δημαρχία και γιατί δε ρωτάμε τον ίδιο το Μοσχολιό.
Να μην τα πολυλογώ κάποια στιγμή του ζητήθηκε να ιεραρχήσει τα προβλήματα του Αγρινίου.Είπε "ανεργία,αθλητισμός,πολιτισμός..."και κάπου εκεί κατάλαβα ότι μάλλον δεν θέλει να βγει δήμαρχος.
Κλείνω.Για το πόσο κοντά είναι στη συγκρότηση ψηφοδελτίου μας είπε ότι ο κόσμος είναι διστακτικός και ότι όποιος θέλει μπορεί να ανέβει στο τρένο ακόμα και από παλιούς δημοτικούς συμβούλους του...Μοσχολιού, αλλά μπορεί και να μη χωράει γιατί κάποιους θα τους κόψει.Δεν φόρτσαρε από νωρίς για να μην κάνει κοιλιά...
Κυρίες και κύριοι ο υποφαινόμενος δεν θέλει να είναι σαν αυτούς που κοροϊδεύει.Γράφω σαν Αλητάρχης εδώ και χρόνια και στο Μαχητή αλλά και σε τούτο το blog παρά τη διακοπή,αλλά είμαι ο Γιαννης Συμψηρης.Τούτο, δε, είναι ένα ημερολόγιο και δεν θέλω να έχει το όνομά μου φάτσα κάρτα όπως επέλεξα να μην έχει προς το παρόν και σχόλια για να διαβάζω τα μπινελίκια των ίδιων δυο-τριών ανθρώπων.Δεν καταλαβαίνω τι αξία έχει κάτι τέτοιο παρά την ικανοποίηση της περιέργειας κάποιων.Μπορεί να έχει γι' αυτούς που κάνουν μόνο αυτό.Τα blog δεν είναι για βιοπορισμό και δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι όπως παλιά γράφαμε ένα ημερολόγιο μόνο που τώρα επιλέγουμε να το διαβάζει όλος ο κόσμος αν έχουμε κάτι να πούμε...Είμαστε επαγγελματίες και στι εκλογές είναι θεμιτό ένας υποψήφιος να μας πει "γράψε μου τους λόγους ή φτιάξε μου τα δελτία μου".Δεν είναι κακό αρκεί να μην μαζεύουμε ψήφους στο δρόμο και αρκεί να μην κάνουμε τους...οικονομολόγους.
Το Σταμάτη επίσης τον συμπαθούσα και τον συμπαθώ γιατί για να πιεις μαζί του ένα ούζο είναι πολύ καλός.Δεν ξέρω αν ΘΕΛΕΙ να διεκδικήσει το δήμο.Ξέρω όμως ότι αυτή τη στιγμή,ΕΤΣΙ, δεν χρειάζεται να τον διεκδικήσει.Έχει εξασφαλίσει την υστεροφημία του και κακώς έμπλεξε.Δεν θέλω να πιστεύω ότι πίστεψε ότι ήταν τιμή μας ότι ασχολήθηκε μαζί μας και ότι με τη γοητεία και με ατάκες όπως "το 'χω" θα έβαζε για μια υπόθεση που δεν φαίνεται να την πιστεύει ούτε κατά διάνοια. Και προσπαθεί να τη λειάνει θεωρώντας ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει το δήμο από την Αθήνα ή από τις Βρυξέλες όπως έχει πει.
Διαλιέχτε γιατί δεν προκαναμε!
Λόγω αδερφικής φιλίας και κουμπαριάς πρέπει να πω ότι στο παρελθόν του έχω ρίξει και ψήφο αλλά...την ΕΚΤΡΟΠΗ;Την ΕΚΤΡΟΠΗ με τους τόσους αγώνες, τα δικαστήρια και τα έξοδα γιατί "θα γίνει έτσι κι αλλιώς";Και είναι επιχείρημα αυτό όταν ξεκινάς το λόγο σου για το νερό μας και τις λίμνες μας και τα ποτάμια μας;Να, αμέσως μείον ένα ποτάμι, για να κάνω και γω χαβαλέ...Τέλος πάντων καλή συνέχεια αλλά φοβάμαι ότι πλέον εκτός από μας θα πρέπει να πει ο βουλευτής ωραία λόγια και στον εαυτό του για να βγει ενάμιση μήνας πέρα...